VVH logo-rgb

Affectief contact

Hand 256Ieder mens heeft naast rationele bestaansbevestiging, het feit dat je bestaat, tevens affectieve zijnsbevestiging nodig, het feit dat je goed bent zoals je bent, om je te kunnen ontwikkelen tot een volledig en zich vitaal voelend mens.

De essentie van de haptotherapie is om je (weer) bewust te laten worden van je aangeboren vermogens om je te kunnen open stellen voor bevestigend contact. Een mens kan zichzelf zijn wanneer hij durft te voelen, daar uitdrukking aan kan geven en daar zoveel vertrouwen in heeft ontwikkeld dat hij ernaar leeft.

De haptotherapie is een "haptische" therapie waarbij vooral de positieve werking van (aan)geraakt worden een belangrijke rol speelt. Het gaat om letterlijk aangeraakt worden, maar ook 'geraakt worden'.

In de therapie wordt voelbaar gemaakt wanneer je blokkeert, jezelf inhoudt, jezelf terughoudt, of niet in contact bent met jezelf. Je eigen vermogen wordt ontwikkeld, zodat je meer vrije keuze krijgt in het kunnen openen voor contact, maar ook in kunnen terugtrekken of afsluiten (grenzen stellen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Keurmerk

GZ Hapto logoCMYK

IJHH

logoIJHH-5

User-Add-128